Istorie

Hacker-Pschorr este o bere lager fermentată la temperaturi joase, de aproximativ 4-9 grade, după o tehnică specială prin care ia foarte puţin contact cu aerul. Este păstrată la rece vreme de mai multe săptămâni, condiţie precizată în reţeta iniţială. Prin definiţie, este o bere cu gust fin, curat, subtil, dar bogat în arome.  Din acest motiv Hacker-Pschorr, fie că este sortimentul Muenchner Hell sau Muenchner Radler, trebuie servită rece.

Berea Hacker-Pschorr este savurată cu plăcere şi astăzi, la Munchen, în tavernele pline de farmec, la Oktoberfest unde este vedeta locală sau în miile de baruri, localuri sau grădini de vară unde este trimisă proaspătă, respectând reţeta tradiţiei.

Procesul de fabricare respectă întocmai Legea Purităţii Berii adoptată de Ducele Wilhelm IV în 1516, cunoscut şi ca Ducele Berii. De acest lucru îţi dai seama de la prima degustare.

Hacker-Pschorr nu este o bere pretenţioasă, ci o bere sinceră. Îmbină apa pură de izvor, 60% malţ de grâu şi 40% malţ de orz printr-o metodă 100% naturală, neschimbată de 580 de ani pentru a da un gust aromat, complex.

Sunt mai mult de 4000 de sortimente de bere bavareză, fiecare cu un caracter unic şi uşor de distins. Sortimentele Hacker-Pschorr se remarcă prin calităţi şi caracteristici unice (culoare, aromă, tip de fermentare)  ale unei reţete, am putea spune, perfecte.

Prezentă an de an la Oktoberfest şi în sute de restaurante, Hacker-Pschorr reprezintă o tradiţie veche de secole care îmbrăţişează un crez simplu, dar puternic: dragostea de viaţă şi mişcare.